Via lucis film

Jak Vaše peníze pomáhají?

Díky Vašemu daru bude mít více lidí možnost se seznámit s křesťanskými kořeny ČR a jejich přesahem do dnešní doby. Pro další informace, navštivte  www.vistafilm.cz.

1/ Dokudrama „JAKO LETNÍ SNÍH“

Prvním projektem dárcovského fondu Via Lucis Film je celovečerní hraný film „Jako letní sníh“ (96 min.). Začali jsme na něm pracovat v roce 2019. Film se natáčel v období mezi květnem a zářím 2020 a spolupracovala na něm celá řada známých českých herců. Souběžně s natáčením už od srpna probíhala částečná postprodukce, která byla dokončena v listopadu 2020. Česká televize plánuje odvysílání ve druhé polovině prosince tohoto roku.

2/ Dokumentární film „JAN AMOS KOMENSKÝ

Dalším projektem dárcovského fondu Via Lucis Film je klasický dokumentární film „Jan Amos Komenský“ (52 min.). Na projektu jsme začali pracovat již v roce 2018, ještě před tím, než jsme se rozhodli upřednostnit film hraný. V tomto dokumentu uvidíte výpovědi řady odborníků – komeniologů – a natáčeli jsme i v zahraničí po stopách Jana Amose Komenského (Polsko, Švédsko a Anglie).

Tento dokument bude odvysílán Českou televizí v první polovině roku 2021.

Podpořte projekt – JAN AMOS

Bankovní účet: 2500843492 / 2010, variabilní symbol: 1801